LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Összeomlás

Ma tudtam meg, hogy az úszómedence sátor összeomlott. Meredeznek belőle a kandeláberek, azaz jónéhányuk átszakította a ponyvát, miközben összetört.

Rendkívül sajnálom. Elsősorban azokat, akik téli sportolási lehetősége csorbul ezáltal. Beleértve a KÓPÉ-t mindenestül. A strandi dolgozókat, akik méginkább reszkethetnek téli munkahelyükért. valamint a falut, mert egy okkal több lett, miért nem lesz pénze a strandjából.

Néhány nappal ezelőtt történt, amikor este az áramszünet volt.
Sajnos a beruházás hiányosságaiból eredően ez lehetőség benne volt a rendszerben. Csak a bekövetkezés időpontja függött az időjárás szeszélyeitől. Ugyanis eredetileg az áramszünetet egy kézi indítású kis aggregátorral kellett áthidalni, ami annyira kicsi teljesítményű volt, hogy csak a segédventillátor táplálásához adott elegendő energiát. A kicsi ventillátor viszont nagy szélben nem tudta kellően stabilan tartani a sátrat. Mindig reszkettem attól, hogy egy szélviharban áramszünet következik be, ami Leányfalun régebben gyakori volt. Ezért már 2008. végén felkutattam, egy elérhető árú automatikus indítású, elegendő teljesítményű aggregátort, mindössze netto 214 eFt-ért. (lásd a  "Mennyire túlzott a 20 MFt?" bejegyzés mellékletének, klikk ide  18-as tételét). Amíg ott voltam, nem sikerült elérnem a beszerzését. Azt a világítás cserét már előterjeszteni sem lehetett, ami a Lágymányosi, Megyeri hidakhoz hasonlóan a földhöz közelről indított, felülről visszavert fénnyel működött volna. Pedig időközben a kandeláberek szabványossági kifogásolás alá is kerültek.

Bízzunk abban, hogy az ide telepített biztosítások, szerződések legalább a közvetlen károk megtérülését megoldották.

Tóth Béla 2012.02.17.