LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Globális csalás

Írja - ha nem is szószerint - Petz Ernő címzetes egyetemi tanár, akadémikus a Magyar Hírlapban a globális felmelegedésről (klikk ide!) Bizonyításul a magyarul feliratozott "The Great Global Warming Swindle" című filmet csatolja (klikk ide!). Ami ugyan hosszú, de mindenki számára közérthetően foglalja össze világhírű tudósok bizonyítékait. És azt, hogy mi az oka annak, hogy a tényeket elnyomják a hazugságok. Sajnos ezt a világot éljük, ettől szenvedünk évek, évtizedek óta.

Néhány gondolat, miért érdemes végignézni a filmet, és terjeszteni, terjeszteni, terjeszteni. A legegyszerűbb ember is tudja, a Nap energiájának a legnagyobb része a talaj felszínén, az óceánok vizében nyelődik el. Az elnyelt hő olymértékben melegíti az atmoszférát, amihez képest az üvegház hatás töredéknyi. De a legerősebben üvegház hatású gáz a vízgőz. Úgy is, mint anyag, és a levegőben jelenlévő mennyisége tekintetében is. A zöldenergiának kikiáltott földgáz igaz, kevesebb CO2 kibocsátással jár, de kétszer több vízgőzzel. A filmben a tudósok bemutatják - mióta hiteles feljegyzések találhatók -, valóban szoros összefüggés látható a levegő CO2 tartalma és a léghőmérséklet között, csak éppen a hőmérséklet előbb kezd változni, mint a szén-dioxid koncentráció. Azaz az ok-okozati összefüggés fordított. Függetlenül az iparosodástól. Bemutatják - több száz millió évre visszamenően -, hogy a földi hőmérséklet alakulása a napfolt tevékenységgel kapcsolható szorosan össze. Aminek a Földre gyakorolt hatásához képest az emberi tevékenység hatása szinte nulla. A napfolt tevékenység elég jól ismert, ciklikus, 2013-ban maximuma lesz. A legnagyobb baj az, hogy az emberiség óriási erőforrásait pazarolják tévhitekre, elvonva ezeket az erőket más, égetően fontos problémák megoldásától, gátlástalan törtetők zsebének dagasztása érdekében.

Évek óta várok egy hiteles tudományos köztájékoztatásra ebben a témában. Ugyanis a saját szakterületem ismeretei is ellentmondtak a CO2 bűnösségének. Még nem találtam meg ezt a cikket, amikor egy-két nappal ezelőtt megerősödött bennem a törekvés, nézzek utána a dolognak. Megerősödött, mert egy újságíró kislány ezt mondta, mondatták be vele a  közrádióban, a mínusz 20 fokos hidegben: kérik a lakosságot, hogy kevesebbet tüzeljenek fával, szénnel, hogy a szmogriadó ne narancs legyen. Vegyük már észre! Addig volt olcsó a gáz, ameddig úgy el nem "gázosították" Magyarországot, amiből már nincs visszaút. Állami támogatással (az adóinkból) plusz a lakosság pénzén megépítették a gázhálózatokat, hogy azután bagókért (önkormányzati ügyességtől függően) átadjuk a globalizált külföldi szolgáltatóknak. 1998-ban Leányfalun két olajmérnök figyelmeztetett; a gáz ára idővel nem lesz olcsóbb a többi fűtőeszköznél. Most a szenes erőműveknek a fatüzelésre fordítása elsősorban azt a célt szolgálta ki (a Pilisből szállították a fát Borsodba - gázolajat pöfögtetve a levegőbe), hogy a lakosság számára a tűzifa is drágább legyen, mert túl sokan kezdtek gáz helyett fával tüzelni.

Dr. Tóth Béla olajmérnök 2012.02.15.