LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Építkezzünk a romokból

Kaptam egy kritikus hangú levelet a facebook-on Sárosi Gyulától, miszerint az alábbi, a 15-éről szóló "Összeomlás" című bejegyzésemre azt észrevételezte, hogy nem sajnálkozni és egyebeket kell ilyenkor tenni, hanem segíteni a bajbajutotton. Én itt veszem a magam ingét.

Nincs tudomásom a baj részleteiről, de talán kapunk tájékoztatást az illetékesektől. (A http://www.leanyfurdo.hu portál ma még a Szilveszterre invitálásnál tart.) Viszont igaz az a mondás: "Kétszer ad, aki gyorsan ad!" Az bizonyos, hogy sem a KÓPÉ UVSE sem a Leányfalu Termálfürdő Kft nem képes rövid időn belül "talpra állítani" a sátrat. Az "állam bácsi"-tól - beleértve az önkormányzatunkat - sem várható segítség. Ha volt biztosítás, a kártalanítás nem holnap fog megérkezni.

Egyedül civil összefogás segíthet gyorsan az ügyön. A segítséget a KÓPÉ UVSE nagyon megérdemelné. Nagyon sokat köszönhetünk nekik a téli úszási lehetőség megteremtésében, a gyermek úszásoktatás kibővítésében, az úszómedence kihasználtságában, a vendégtoborzásban. Részben rajtuk keresztül származik az is, hogy Kemény Dénes kétszer is ide hozta többek között az USA-Magyarország válogatottak olimpia előtti barátságos edzőmérkőzését. Pedig a csapatok kiszolgálása nem éppen a legkedvezőbb. Megérdemelnének a segítséget azok a kedves fürdővendégek is, akik azzal, hogy megelégedtek a mostohább körülményekkel, és más helyett a leányfalui fürdőt választották, ezzel a választással a fürdő téli üzemének rentabilitását segítették.

Magam részéről egyelőre azzal tudok segíteni, hogy erről a napi 50-100-szoros látogatottságú portálról is elérhetővé teszem a Leányfalusi Fórum http://leanyfalukerdez.blogspot.com/ oldalt, ahol közzéteszek minden gondolatot az ügyben. Kérem, észrevételeiket, felajánlásaikat a forum.leanyfalun@gmail.com címre küldjék. Megígérem, nem élek vissza sem a címükkel, sem a nevükkel. Kérem, levelükben jelezzék, hogy ismeretlenek akarnak-e maradni. Aki feltételezi, hogy többször fog inkognitóban megszólalni, célszerű ha választ egy alias (nick) nevet. Amennyiben a felajánlás befogadására alkalmas szervezet nem jelentkezne magától, akkor én megkeresem őket az összegyűlt információkkal.

Tóth Béla 2012.02.18.