LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Tisztelt Polgármester Úr!

Én, a grafomán, az ön néhány gondolatához szólnék hozzá a Leányfalui Hírek újbóli megjelenése fölötti örvendezésében. Írásának másolata ide kattintva olvasható.
Ön azt írja a Hírek megjelenéséről: "... üdvözlendő mindaddig, amíg az írások célja nem a lejáratás, a hiányos ismeretből adódó félreinformálás (mert rosszindulatú ferdítésre nem is merek gondolni!) és a sugárzó gyűlölet." Később -"Válaszomat én valóban békés szándékkal, csupán tisztánlátás végett írtam." Egy mondattal előbb pedig: "Polgármester ugyan bárki lehet, - akit a választók többsége alkalmasnak tart - kocsmáros, autodidakta lapszerkesztő, boltos, magánzó, grafomán, volt munkásőr, katonatiszt, színész, úszómester, masszőz, stb., de azért azt engedjék meg, hogy leszögezzem: 24 évvel a rendszerváltoztatás után már szakértelmet, gyakorlatot, kapcsolati tőkét igénylő hivatás kell, hogy legyen."

Nos finoman fogalmazva ez kettős mérce. A nem finom jelző miatt most nincs időm bíróságra szaladgálni. És miután évekkel ezelőtt ez a stílus nyilvánvalóvá lett számomra, lettem grafomán, amit a facebook-os adatlapom borítójának képe úgy gondolom, minden vonatkozásában kifejez, noha messze nem olyan profi munka, mint az öné, Polgármester úr:
https://www.facebook.com/bela.toth.927
Azt, hogy még így is pusztába kiáltott szó, egyetlen mondat is bizonyítja. Az ön által egyszemélyessé szervezett "műemlékes" településfejlesztés kezében a Sorg-villa nyolc éve pusztul és bizonygatja, hogy értéktelen.
Viszont fennen hirdeti: "Bízzon a Fidesz-ben" Kénytelen vagyok ideírni, mert ezt is kiforgatják: én bízom a Fidesz néhány legfelső vezetőjében, akik az ellenzék óriási aknamunkája és a többiek ellenére elegendő erővel rendelkeznek az ország jobb sorsra fordításához. De semmi bizalmam a "Szentendre és Vidékén" megválasztott és jelölt képviselőiben. Mert ők már bizonyítottak! Csak nyitott szemmel kellene nézni.

Polgármester úr, ön valóban bizonyította a kapcsolati tőkéjét az előző ciklusában. Annak köszönhette újraválasztását. Azonban ez négy évvel ezelőtt kimerült. És amikor négy évvel ezelőttől kezdődően Loszmann Jánossal együtt megkérdőjeleztük az üzemeltetés rentabilitását, fokozatosan ellehetetlenült a Leányfalui Hírek, engem feljelentettek rágalmazásért. Ameddig meg nem jött az állami segítség kimerítette az összes hitelfelvételi lehetőséget.

A vezetői szakértelem és gyakorlat - már ne haragudjon - abban is megkérdőjeleződik, amit önmaga leírt. A Polgármesteri Hivatalba fölvettek három olyan dolgozót, akik ön szerint nem méltók a közalkalmazotti címre. Nem elég az önéletrajzot elolvasni a kényelmes íróasztal mögül. Utána kell járni a hitelességének. Egy vállalkozó nem engedhetné meg magának a kísérletezgetést. Így adódhatott, hogy a strandigazgató szakértelme is hiába volt gyanús, anno. Annak ellenére, hogy utólag, a falu pénzén tanulta ki azt, amit az önéletrajzában sejtetett, annak ellenére stabilan vesztességesbe fordította a strandot, jelentős vagyonvesztés mellett. Ha nem látta volna még, kattintson ide. Azok sem vetettek fel semmi kérdést önben, hogy gondnokká (leltárfelelőssé) a külsős könyvelője nyomdász férjét ültette, hogy Esztergomból hozta a műszaki vezetőjét, aki 40 milliós adósságot hagyott maga mögött, hogy amiért kapta a fizetését, azt majd' mind kiadta gebinbe? Ne haragudjon, de ezek után jobban örültem volna, ha a strand átvilágítását a következő testület indítja. Akinek esetleg nem lesz érdeke a mundér védelme.

Sokaknak talán nem volt világos, miért nem örültem, hogy négy évvel ezelőtt a gazdasági bizottságba beleszervezett minden képviselőt. Ennek (csak remélni tudom, hogy nem kitervezett, jól megfontolt) két következménye volt. A gazdasági bizottság ezzel elveszítette független, demokratikus, szakszerűségi alakzatát. Had ne fejtsem ki itt, miért. Aki nem érti, annak úgyis mindegy. Másrészt, ha nem jól sülnek el az "egész" testület által levezényelt gazdasági következmények, akkor elsősorban a bizottsági elnök, a rivális, Loszmann János fejére száll vissza. Még a képviselő testületi ülések jegyzőkönyveit is alig olvassa valaki, hátmég a bizottságokét. Ahová, a döntéselőkészítésbe az igazi demokratának a lakosság egészének véleményét kellene beleszerveznie.

Dr. Tóth Béla 2014.09.12.