LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Köszönöm a bizalmat

Dr. Tóth Béla 2012.09.09. Kedves Ismerőseim!
Szombaton és vasárnap csaknem 40 családdal sikerült személyesen elbeszélgetnem. A szakmunkástól a büntető bíróig. Rendkívül jólesett, hogy annak ellenére, hogy többségük nem követi innen a netről viselt gondolataimat, mégis kedvesen és támogatólag emlékeztek vissza az egy évtizeddel ezelőtt kifejtett közszereplésemre. (Az igazság kedvéért, volt egy, nem is akármilyen család, ahová nem engedtek be. Innen üzenem nekik, hogy egyetlen voltak.)
A facebook-os és Google-os információ gyűjtésem nagyon csekély eredménnyel járt. Ahhoz is kevés volt, hogy eldönthessem, hogy honnan származott a nihil. A véleményüknek az esetleges kiszivárgásából adódó félelem? A fenti, mintegy 40 család nem titkolta szomszédai előtt, hogy hosszabb időt töltöttem náluk. Vagy hacker-ek lehettek közben? Mindenesetre két következtetést le kellett vonnom. Az egyik, hogy az interaktív információcserét ma még nem lehet az internethasználókra építeni (a facebookot használja 1096 falubeli, azaz a  családoknak több, mint a fele).
A másik következtetés, hogy nincs elegendő információm a polgármester jelöltként elérhető voksaim számának megbízható becslésére. Márpedig akkor nem szabad kockáztatni azt, hogy mindössze másvalaki esélyeit rontom. Ezért úgy kellett döntenem, hogy önkormányzati képviselőként (netán alpolgármesterként) készülök tovább rászolgálni a bizalomra.
A jelöltek közül Loszmann Jánostól rendelkezem kellő referenciával arról, hogy az esetleges állami támogatások nélkül is van elképzelése, miként, miből lehet fejlődést elérni a faluban. Anno meg is írta ő ezt rendszeresen a Leányfalui Hírekben. Alapos okkal feltételezhető, hogy ezért lett ellehetetlenítve a Hírek. János egyik cikkére reagáltam 2011. nyarán "Jenő! Azt írja az újság, ..." címmel (katt ide) El szabad olvasni! A bíróság másodfokon is kimondta - a képviselők többségével szemben -, az nem rágalmazás. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelenthetem, nem azért tette, amit az érintettek híresztelnek, hogy a bíróság átszervezés alatt állt.
Egyszóval, ismételten nagyon köszönöm szimpatizánsaimnak a bizalmat, és arra kérem őket, hogy engem képviselőként, Loszmann Jánost pedig polgármesterként válasszanak meg. Akik pedig még nem ismernek bennünket eléggé, és felelősen szeretnének, hogy a falunk mielőbb hasonlítson Kehidakustányra, netán Hévízre, nézzenek alaposabban utána, melyik jelölttől mit várhatnak. Saját maguk nézzenek utána, mert nem én mondom: "A pokol kapuja is jószándékkal van kikövezve!" Nem biztos, hogy a jószándékú ajánló - legyen az nagy tiszteletű személy, vagy szervezet - biztos tudatában van annak, hogy másik út, illetve másvalaki nem lehetne-e  alkalmasabb a boldoguláshoz. Én igyekszem mindent megtenni, hogy állításaim ne maradjanak bizonyíték nélkül.
Kinek "térkép e táj, s nem tudja, hol lakott itt ..."
(kiemelés Radnóti Miklóstól)