LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Szemléletek és pofonok különbözők


Tegnap mondták a TV-ben: az étkezési alma felvásárlási ára 33 Ft/kg, a léalmáé 11.
A környékünkön a nyárinak nevezett - szerintem lé - 199, az étkezési 310-ről indul.

Miért van az, hogy a "kereskedői véna" tisztességtelenségeinek porát csak a bankárokon verjük el? (Most már végre. Talán. Először a rendszerváltás óta.)
Netán azért, mertúgye átmentünk piacgazdaságba, ahol a versenyt akadályozni nem szabad. A piacon pedig almát árulnak, pénzt csak visszajáróként adnak. :-)
Ha a tisztességesnek vélt 12 % hasznot, három kereskedői lépcsőt, 27 % ÁFÁ-t ráteszem a termelő nyakára, akkor 60 forintért megennénk idehaza az összes étkezési termést! (A kereskedő költségeit nem számoltam, mert bizonyára töredéke a termelőének, bele kell hogy férjen a 12 %-ba, mint a bankár 15 %-os kamat-ollójába, a nem is a saját tőkéjük hozadékaként)
(Bocsánat a "szélsőséges", "radikális" netán "antiszemita", "terrorista" okfejtésért.)

Tóth Béla 2014.09.01.

Továbbgondolás a facebook-on

Eszterle István Mert úgy-e mindegy, hogy a 33 Ft-os termékre, vagy a pl. 800 Ft-os termékre, de a kellő profitot rá kell tenni. E szerint 277 Ft/kg kell a gazdaságos (korrekt?!) kiskereskedelmi tevékenységhez .... Szerintem érdemes lenne egy helyi beszerzési társulást alakítani a téli alma beszerzésére. családonként k.b. 15-20 000 Ft nyereség lehetne.

Tóth Béla István! Most eszembe juttattad, hogyan lehetne megnövelni a szociális segélyezés lehetőségeit. Az önkormnyzat a közmunka program keretében beindíthatna egy felvásárló, gyümölcs, zöldség betakarító, kofa vállalkozást. A szolid nyereséget pedig a szoc alapba tenné. Amellett, hogy a rászorultakat kedvezményes árú áruval látná el. Ha pedig ütőképes emberekkel sikerült feltölteni, akkor teljesértékű vállalkozássá alakulna, ahol az eszközapporttal lenne a falu a tulajdonos.