LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Mi a siker titka?


Szijjártó Péter külügyminiszterünk tegnap a siker titkáról beszélt
Bár a külpolitikáról mondta, de a többi területen sem ártana: "... fontos, hogy a magyar belpolitikai szereplők értsék egymást, és bár hosszú távon, bizonyos kérdésekben konszenzus alakulhat ki közöttük"

Bár a helyhatóságokban többnyire nem politikusok ülnek, de amit tesznek, az a politika, helyben. Bár a miniszterelnöktől kezdve az egész kormánykoalíció is ezt mondja, idelenn mégis az látjuk, hogy a kormány és helyi "politikusaik" elbeszélnek egymás mellett. Ami miatt éppen Szíjjártót említem az az, hogy ő egy eddig nem tapasztalt valós lépést tett a hangszórója mellé. Leült tárgyalni az ellenzékkel. Bár nála az erő, meghallgatja, és megkísérli őket meggyőzni.

Akkor mi az, amit nem vesz észre Szentendre és vidéke lakossága?
Az MNB azért vesz műemléket, hogy a hasznosítása mentén gondoskodjon a nemzeti értékek megőrzéséről. Leányfalun 8 év óta csak a leminősítésével hajlandók foglalkozni. Szentendrén kétévente vakolják.
Tarlós Budapest és a fürdők saját pénzén hatalmas megújításokat tervez, mi át akarjuk adni a sportkormányzatnak. Lásd "Tarlós farvizén", ide kattintva.
A kormány támogatja a megújuló energia hasznosítást, a leányfalui politikusaink nagy ívben elkerülik a termálvíz és a strandi hulladékhő hasznosításának lehetőségeit.
Szentendrén az új kút évek óta tervek nélkül csorgat a Dunába. Sőt hivatalnokai találtak egy paragrafust, amivel a kempinget is el tudják űzni a Pap-szigetről.
A kormány gőzerővel erősítené a turizmust, a belső Duna-kanyarban pang. Sokat veszített régi fényéből.
A rezsicsökkentés vége vitathatalanul jó. De Szentendrén a hozzá vezető út kövezete nem nevezhető jószándékúnak. A fűtőmű a rengeteg állami támogatás ellenére vesztességes. A túlárazottan megvett gázmotor áll. Az egész világon nyereséges, itt ráfizetésese. Annak ellenére áll, hogy a szomszédjában a fideszes önkormányzativá lett (pontosabban tett) V8 folyamatosan vesztességet termel.

Ilyen tények mentén itt helyben hogyan bízzunk a Fideszben?
Általában nem a felmutatott eszmékben van a hiba, hanem azokban az emberekben, akiknek az eszme kizászlózása arra való, hogy kényelmes jövedelmet teremtsen. Nekik. A helyi önkormányzatokban erre fokozottan oda kell figyelni, különben szaladnak az évek. Következmények nélkül (Bogár László dr.)
http://mno.hu/belfold/szijjarto-a-siker-titkarol-beszelt-1252315 A kép is az mno.hu-ról származik.

Dr. Tóth Béla 2014.10.10.