LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

SZÍVVEL, LÉLEKKEL DEMOKRATA

Ez a transzparens volt a fejünk felett a Békemenet elején. Ezt a kifejezést keresem 23 éve a "sokszínű" demokráciában. Ahol az is demokratának nevezi magát, aki hanyag mozdulattal nem fizeti ki a libatenyésztők százait (lásd Agroinform: Segítséget követelnek a libatenyésztők - Bajnai Gordon nem érzi magát felelősnek ... öt és fél milliárd ... ).

Ezzel a kifejezéssel illethető apám élete - a különböző megnevezésektől függetlenül -, amikor néprajzgyűjtőként járta Borsod megyét a 125-ös Csepel motorkerékpáron, nevelte a Szinvavölgyi néptáncegyüttest, és 70 évesen hetente vonatozott Szentendréről Miskolcra a vasgyári gyerekeket néptáncra tanítani.

Ilyen gondolatok kavarogtak a fejemben, a Békemenetben. Felemelő volt a sok meglett, idős ember között vonulni, akikkel együtt a fiatal Orbán Viktor melletti kiállásunkat, bizalmunkat demonstráltuk. De egyformán képviselve volt ott minden korosztály, a pocaklakótól kezdve. És jó volt újra énekelni a Kossuth nótát.

A HírTV tudósításához klikk a képre: "Emberemlékezet óta ..."

Ami beárnyékolta az ünnepi hangulatot, az a menet, a vezér-transzparens üzenete volt. NEM LESZÜNK GYARMAT! Nem elég, hogy - hasonlóan a világháború utáni  időkhöz - ki kell emelni magunkat az idegenektől származott romjainkból, még azért is meg kell ismét küzdenünk, hogy saját életünket élhessük. Levethessük a kiszipolyozók erőszakát. De végre van valaki, aki hallja a nemzet szavát, és mer az élére állni.

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

Tóth Béla 2012.01.22. 03:40