LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Hozzászólás Loszmnann János programjához

Majdnem minden programpontjával egyetértek. (A polgármesteri programot megtalálja ide kattintva.)
Amiben kissé másképp gondolkodom, alább fogok hozzászólni, sorrendben, a 31 pontból 3-hoz.
Elöljáróban általánosságban egy dologra felhívnám a figyelmet. A helyi és szentendrei Fidesz eredményei messze nem olyanok, mint az országé, vagy Tarlós Istváné. Sőt! Többször rámutattam, amikor szembementek az országos törekvésekkel (parkolóüzemeltetés, rezsicsökkentés, műemlékvéldelem stb.)
Továbbá azért csak az eltérő véleményemet fogalmazom meg Loszmann Jánossal kapcsolatban, mert nekem az a felfogásom, hogy ami jó, annak felemlegetésével ne húzzük egymás kevéske szabadidejét. Legfeljebb, ha szükséges, bizonyítékként kell felemlegetni. Arra kell erőket fordítani, hogyan lenne jobb a jövő.

Klein-villa. A bölcsődét lenne célszerű ide létesíteni. Egyéb alkalmas ingatlanunk amúgy sincs.
Sorg-villa. Nem elég a kertészetet hasznosítani. Le kell faragni a műemlékről az értelmetlenül védett területeket, és funkcionális részekre szétdarabolni. Ideiglenesen olyan hasznosításokat telepíteni minden részére, ami az állag normalizálását megoldja, hogy az esetleges értékesítés ne áron alul történjen. Részenként hasznosítási koncepciókat kidolgozni, a faluval közösen a végső értékesítési módot kiválasztani és végigvinni.
HÉSZ-módosítás. Ami ide van írva az kötelező (lett is volna). Sokkal közelebb kell menni a polgárokhoz és a helyszínekhez ezzel a felméréssel, hogy most már ne maradjanak értelmetlenségek benne. Mint például közútra nem csatlakozó lakóingatlan, vagy a strand és a Duna között húzódó 20 kV-os légvezeték, vízlefolyást keresztező ingatlan, kőkerítés, stb.

Dr. Tóth Béla 2014.10.01.