LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Dörner György védelmében

Bocsánat a kissé túlzó címért. Nem kell - és különösen nekem nem az én csekély ráhatásommal - megvédeni művész urat. Megvédi őt a múltja, és a nyilvános társadalmi szereplése.

Hol volt ez a felháborodás Alföldi Róbert kinevezésekor? Vagy neki volt közgazdász végzettsége?

Igaz, hogy a szakmaiság híve vagyok. de a munkában, és nem a papírokban. Ha van elhivatottság, akkor csak megfelelő szakmai munkatársak kellenek a jó működéshez. Ha az igazgató leveszi a szakemberek fejéről az összeszervezés feladatát, akkor már hasznos. Ha képes hatékony stratégiát felállítani, működtetni, akkor nem hiába ül a székben.


Tehát most, mivel nem ismerem közelről Dörner urat, érzelmi és politikai oldalról közelítem a kérdést. Dörner úr bizonyítottan leányfalusi. Örülök egy leányfalusi megbecsülésének. Örülök, hogy Leányfalu súlya ezzel is nőtt. Örülök, hogy a kormány politikai akaratát újabb személy erősíti. Az ő politikai hovatartozása egyértelmű. Ez azért fontos, mert a kormány célkitűzése csak akkor tud megvalósulni, ha a bólogatás és melldöngetés helyett a cselekedetek iránya azonos.

Miért ne lehetne neki is annyi bizalmat megelőlegezni, mint a leányfalui strandigazgatónak? Ö azért lett megválasztva, mert közgazdász. Az őt megelőző évben 23 MFt értéknövelő beruházás valósult meg a strandon. Ő tavaly veszteséget csinált. Mégsem érdekel senkit, hogy ezen túlmenően, menyi pénzt adott át a strandnak a falu 2010-ben. Egyetlen leányfalui nem csatlakozott ennek a blognak ilyetén kérdéseihez. Sem itt, sem a facebook-on, sem az iwiw-en. Bocsánat! Kezdetben volt néhány visszajelzés, közzé is tettem.  De érdemi megnyilvánulások híján elenyésztek. Az érdeklődés viszont rohamosan nő.

Tóth Béla 2011.10.13.

Dörner György igazgatói kinevezéséről hozzáértők vitája hangzott el ma a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Itt hallgathatja meg: a 12:30 időpontra klikkelve.

Tóth Béla 2011.10.14..