LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Hit, demokrácia, csúsztatás

Az ominózus, képviselőket sértőnek nevezett cikkemben talán a hívő embereket megbánthatta a fogalmazási mód, ha valaki figyelmetlenül, vagy félremagyarázóan olvasta. (2011.08.29. "Jenő! Azt írja az újság ...". A benne lévő link tartalma onnan nem érhető el, mert a jegyzőkönyvet a szerveren elérhetetlenné tették. Ha érdekli, itt megnézheti a pénzkezelési szabályzat kezeléséről).

Pedig a cikk a tényeken kívül kizárólag a közbeszerzési törvényt magyarázta közérthetően. Igaz, kemény hangvétellel. Kérem kedves olvasóimat, tolmácsolják a nem internetező ismerőseiknek is, hogy  a híresztelésekkel szemben mindig tiszteletben tartottam mindenki hitét. Mindössze kedvezőtlennek vélt jelenségekkel vitatkozom. A blog nyitott, az ellenvéleményt, ha nyomdafestéket tűrő, megjelentetem. Akár pro, akár kontra.

Aki Leányfalun él, tudja, hogy a választások eredményét a hívők tábora jelentősen befolyásolja. Ez önmagában a demokrácia része. Az a jelenség aggasztó, amikor az összetartozás illetve az összetartozók felülírják a tényeket. Volt egykor egy választás, amikor a korteskedés során egy képviselő korábbi - finoman szólva - valótlan állításai nyilvánosságra lettek hozva. A bemutatkozáson két csoportba ültették a jelölteket a színházteremben. Azt nem tudom, hogy az egyik csoport mindegyik tagja rendszeres hitgyakorló volt-e, de azt igen, hogy aki oda rendezte őket, ő igen. Az ülést elnöklő, az egész falu által nagyra tisztelt, kedves idős barátom úgy mutatta be őket: "... akik ebben a csoportban ülnek, becsületesek ...". Holott tudott az előbb említett visszásságokról, holott mindig mindenkiben tisztelte az embert, holott bizonyára a másik csoportban is volt, netán mindegyikük becsületes. Máskor is találkoztam hasonló értékítélettel, de az nem volt nyilvános.

Folytatás későbbi időpontban, előzmények a "Szavak és ami mögöttük van" (klikk ide) című cikkben.
Tóth Béla 2011.10.25.