LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

A teljesség igénye?

A Leányfalui Hírek legutóbbi száma bemutatja, ki mindenki leányfaluit találunk a "Művészeri ki kicsoda" című kiadvány régiónkra vonatkozó részében. Önmagában is sokatmondó névsor. Ha blogunk kezdő, legközismertebb személyeket felvillantó képsorára kattint, akkor el tud böngészni a nemcsak a művészi, hanem az élet minden területén maradandót alkotó személyek között. A fellelt közzétett életpályájuk hozzálinkelésével együtt. Akinek mp3 codec-e van, hallgathatja a Faluház egykori - sajnos meg nem ismételt csodálatos CD kiadványának részleteit, aminek címe "Üdv a Dunának" volt, az előadóművész Dörner György. A képeken kívül a "Hangtár" szóra klikkelvel tudja meghallgatni a néhány perces részleteket. A "Kortársaink" szóra klikkelve azoknak a leányfalui ilkletőségű személyek bemutatóját éri el, akik híre maradandóvá lett.

Igényem ellenére, nem teljesek a blog listái. Pedig több éve kérek minden látogatót, hogy írja meg nekem, ha bármi hiányosságot tapasztal velük kapcsolatban. Egy kezemen meg tudom számolni, hány segítséget kaptam. Nem tudom kin múlik, de a fent nevezett, mértékadónak tekinthető kiadvány sem teljes. Hogy mást ne említsek, Dörner Györgyöt kihagyni belőle! Nem lehet szó nélkül elmenni mellette.

"Még az aranyból is elcseppen!" - mondogatta a nagymamám. Azaz semmi sem tökéletes. De ha senki nem foglalkozik a hibák felmutatásával, a hagyományok a hibákkal terhelten terjednek tovább, és sokkal alssabban érjük el céljainkat.

Tóth Béla 2011.10.13.