LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Ki tehet arról, hogy összeomlott a sátor?

Természetesen a szél. Nem fújt volna, semmi baj nem volna. Látod, Árpi! Megjött az információ tegnap a központi újságban. A szolgálatos gépész minden tőle telhetőt megtett a sok tonnás sátor fékentartásához. Mi meg - legfőképpen én - netán azt sugalltuk, hogy nem volt kellően gondos.

Azt, hogy az országban a többi sátort miért nem fújta el a szél, gondolom, megmagyarázta a felügyelőbizottság. Úgy, mint a 2009. évben a pénzkezelési szabályzat megsértését. Arra, hogy a 2008., 2009., 2010-ben követelt megfelelő teljesítményű aggregátor beszerzése nem történt meg, itt az alátámasztás. Most, 2012-ben lett volna rá szükség! Nem akkor!

Bocsánat, ha megsért valakit egy feltételezés. Ha valaki kellő műszaki, szakmai ismeretek nélkül dönt a gazdasági források szétosztásában, akkor hiába van közgazdász vagy más végzettsége, titulusa. A következmények terven kívül  (már ahol van)  megérkeznek. Ebbe bukott bele a szocializmus, és ezért lehet mondani több önkormányzatra, hogy rossz tulajdonos. Tény, hogy a sátor nem a falu tulajdona. De az is tény, hogy rendkívüli szerencse kellett ahhoz, hogy Leányfalun nagy szélben 2008-tól 2012-ig ne legyen áramszünet. Mielőtt sátorunk lett volna, évente többször is előfordult.

Egy nagy különbséget talán láthatunk az előző és a mostani igazgató között. Az előző 3 MFt kár bekövetkezése miatt lemondott. Most nem ismerjük a kár mértékét. A megfelelő aggregátor 214 eFt lett volna. A rendszerbe állítása, mondjuk 50 ezer.

Most illő arculata van a strandnak is, Leányfalunak is. A szem előtt "szolid" rendezettség. Hátrébb ebek harmincadja.

Tóth Béla 2012.03.28.
Megjegyzés: egyéb részletek korábbról http://mittelwelt.blogspot.com/2012/02/rekviem-az-uszoda-satorert.html http://leanyfalukerdez.blogspot.com/2012/02/amikor-lobog-sator.html http://mittelwelt.blogspot.com/2012/02/osszeomlas.html még egyebekhez a jobb oldali oszlopban a keresőmezőbe írja "sátor"