LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

"Leányfaluért Emlékérem" Karinthy Ferencnek

Most február 29-én volt Karinthy Ferenc halálának 10-ik, tavaly nyáron születésének 90-ik évfordulója. Hosszú ideig nem lesz hasonló apropónk tisztelegni Leányfalu hírnevét hirdető emléke előtt. Gyűjtsünk aláírásokat a jelölőbizottság számára. Dörner György előadásában hallgassuk a "Víz" című művét az lábbi klipben:


Az önkormányzati rendeletben foglalataknak többszörösen megfelel.  Többek között világkörüli útjának "Leányfalu és vidéke" című megjelentetése bizonyítja leányfalusi mivoltát. "...nagyon mélyen és keservesen magyar, pesti és budai és leányfalui vagyok." - önmeghatározásának alátámasztására. (Staféta Bp. 1991.) Életművével, kiemelkedő munkásságával olyan országos és nemzetközi elismerést szerzett, amellyel önmagában is növelte Leányfalu jó hírnevét.

Rövid, de nagyon szemléletes, átfogó ismertetőt készített róla Bedő Szilvia a Ravasz László Könyvtár vezetője a Leányfalui Hírek  februári számába, ami a 14. oldalon található. (letöltéshez klikk ide!) Tavaly a hirado.hu adott közre egy válogatást a vele készült riportokból a film-archívumából (klikk ide!)

Az aláíráshoz az ajánló ívet megtalálja az ERZSÉBET divatáru kereskedésben. A Takarékszövetkezet háta mögött (a Duna felé) a Stop áruház épületében. Autóval az egyirányúsítás miatt a redőrlámpánál lehet lekanyarodni a Duna partra, majd onnan vissza be lehet állni az üzlet előtti parkolóba.