LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Magyar mentőhelikopter leszállása EU logikával

Egy egy-két hónapja ránk kényszerített uniós törvény esztelen bürokráciával köti gúzsba a leghathatósabb segítséget. Most adtak át egy 70 milliós kórházi leszállópályát, de néhány Hi-Tech hiányosság miatt miatt nem üzemelhet. Mondta ma a Kossuth Rádió (klikk ide, majd a 9:00-ra!). Sose fogyunk már ki ebből a nagy szabadságból?

(MTI fotó: Mihádák Zoltán, forrás: Vasnépe klikk ide)
Igen, fel merem vállalni az esztelen jelzőt, hiszen a helikopter személyzetének a baleset helyszínén leszállópálya nélkül tudnia kell dönteni a leszállás biztonságáról. Ez a képessége a kórház mellett elvész vagy tiltottá lesz?

Egyik kifogás, hogy a pálya kivilágítása nem kapcsolható fel a helikopterből. Laikusként úgy gondolom, semmi szükség a helikopteres mentésre, ha a kórházi személyzet nem ugrásra készen várja a megérkezését. Akkor pedig egy kapcsoló felkapcsolása már csak belefér a készülődésbe. Nemdebár? De ha nem vennének észre, hogy nem látnak, akkor még mindig oda tud rádiózni a közeledő gép, hogy világítsák ki a pályát. Hab a tortán, hogy Magyarországon állítólag egyelőre csak nappal működhetnek a helikopteres mentők.

Pontosabban vállalni vállalom az esztelen jelzőt, de nem gondoltam komolyan. Nagyon is ott van az ész az ilyen megszorításokban. Aki nem hajlandó önként vásárolni a Hi-Tehet (a sógortól), azt majd meggyőzi a magasszintű demokrácia! Vagy nem adhatod el a tojásaidat. Csak ügyesen kell lobbizni. Ha nem tetszik, demokratikusan megvonjuk tőled, amit befizettél! Megalapozatlan rágalmak is elegendőek a büntetéshez. Különösen, ha néhány helybéli is besegít!

Tóth Béla 2012.03.01.