LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Pünkösd tiszteletére

A képre klikkelve el tudja érni a híradó klipet

Loszmann Ágnes tette közzé a facebook Leányfalusi Kaszinójában, egy Sándornak megköszönve.
A harmadik snitten, az utcában egyedül álló épület a Loszmann családé volt. Jani bácsi itt szánkózott - emlegette a közelmúltban. Leányfalui emlékeit Fábry Sándornak mesélte a hónap elején a Faluházban. Fájdalmasan szomorú esemény ellenére.

Később Fábián Zoltán író lakott itt. Akkor már ezzel a kapuval az utcára nyílóan. Úgy tudom ő hozatta ezt a kaput valahonnan (talán Ürömről). Most ennek a blognak a szerkesztője (is) lakik a telken. A kapuról készült kép 2010. évi impresszumához klikk ide. A kálváriát régen nem használják. A fává nevelt krisztus töviseket évekkel ezelőtt kivágták, mert egy szomszéd öreg kocsiját olykor megcsikarta. A fülkéket a Miháli család Pista bácsija gondozta - amíg élt -, az utca alsó sarkáról. Ma ezek a fülkék is romosodó állapotban vannak (klikk), mint a Sorg-villa a szomszédban.

Megjegyzés:
Pénteken az utcasarkon még egy hatalmas szemét és lom halom volt. Azt követően kezdett gyűlni, hogy az "illetékes telek" tulajdonosa elutazott. Pénteken megláttam egy fekete - talán Ford - furgont HFT-971 rendszámmal, amint a vezetője feldobott egy vödröt a platóra, mielőtt elhajtott. "Jaj, de jó" - gondoltam - ", elvitték a szemétdombot". De a sarokra érve csak annyi változást láttam, hogy ömlesztett szemét is került a domb tetejére. 13 óra körül megtelefonáltam ezeket Mák Jánosnak. Másnap reggel a szemétdomb nem volt sehol. Csak egy új zsák szemét. Pünkösd ide, Pünkösd oda, díszítve "városunkat".

Tóth Béla 2012.05.28.