LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Gyűlöletkeltés - médiahatás

Mai téma a médiában a gyűlöletbeszéd változása a médiatörvény megújítása óta. A médiatanács nyilatkozata szerint nem mutatható ki számottevő változás. Annál is inkább mivel az új törvény tartalmában az 1996. óta érvényben lévő szabályokat tartalmazza. Csak az idegenek szoknyája alá bújni akarók farkast kiáltása hallatszik az égig a magyar állapotok tarthatatlanságáról - teszem hozzá én. És azt, hogy egyszerre kiáltanak nagyobb sajtószabadságért, és a gyűlöletbeszéd elfojtásáért. A kép forrása http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=1835&c_start=0

A sajtószabadság elferdülésének egy világra szóló példáját tudom bemutatni a múlt heti sajtóból. A Metro f.hó 8-i számában (Klikk ide, lásd 11. oldal) az "Újabb 4 éve van Obamának" című cikkben van ez a bekezdés "Bár a kampányokból kimaradt, azért továbbra is fontos kérdés a klímaváltozás. A demokraták 2010-es kísérlete, hogy törvénybe foglalják, kudarcot vallott. A választások előtt a Sandy pusztítása világított rá: foglalkozni kell a természetet és a globális felmelegedést érintő kérdésekkel."

A bevezető mondat bizonyítja, a bekezdés kizárólag az újságíró véleményét tartalmazza. Semmi köze Obamához, az amerikai elnökválasztáshoz. Viszont a felületes, gyorsolvasó agyában a nyúlfarknyi bekezdés témája összemosódik az egész világot érdeklő, érintő amerikai politikával. Ettől agymosás ez a szabadosság. És félelmetes.

Azzal a politikával hozza támogatásba, amelyik Kioto óta nem dől be a nagypénzűek által gerjesztett csalásáradatnak (lásd "Globális csalás" Klikk ide!) Hiába van akár demokrata elnökük. Persze ne feledjük, az amerikai demokrata és a magyar demokrata ég és föld. Az egyik egyetlen szénbányát sem áldoz föl más okoskodására, a másik viszont a nemzete egész energiaiparát a Big Brother-ért.

Ez ellen a média-stílus ellen egyelőre nem találtak ki törvényi eszközt. Marad az, hogy a saját fegyverével kell vele szembeszállni. Ha a címbe nem írtam volna bele a "gyűlöletkeltés" szót, egy bizonyos réteg ide sem klikkelt volna.

Tóth Béla 2012.11.12.