LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Bezárt a KISBOLT

Megint megettek a nagyhalak egy kicsit. Sokunk kedves "kisbolt"-ját bezárták a postával szemben. Örültünk, amikor Leányfalusi ABC néven megnyitott, nosztalgiánkat simogatta. Köszönet érte a vállakozó(k)nak, aki felvállalta ez a kockázatot, terhet. Akkora azért nem volt ez a köszönet, amiből megélhetett volna. A kényelmünk fontosabb! Magam is - ha már valamiért Halmschlágerhez kellett mennem, akkor már ott vettem meg a zöldséget is. Hiába volt a kicsiben olcsóbb, finomabb, magyarabb.

Már majdnem a szemétbe dobtam ezt a szórólapot, amikor megütötte a szemem: "éjjel-nappali". Ugyanis amikor bedobták, még nem tudatosult, hogy a kisbolt nincs többé. Zöldség-Gyümölcs kereskedésből meg Dunát lehet rekeszteni - kit érdekel egy újabb! Kis "l"-lel leányfalusi ABC nem keltette fel a figyelmemet, pláne az "árukínálata". Szerintem rajtam kívül még nagyon sokan nem tudják, az "Éjjel-Nappali"-nak a bejegyzett neve "Baby Delikát". A  választék "széles" jelzője helyett is figyelemfelkeltőbb lett volna a "változatlan" szó. Mondhatni: kötekedésszámba menő apróságokat hordok itten össze. Mindenesetre a mívesen elkészített szórólap csaknem dolgavégezetlenül került a kukába. Legalábbis nálunk. 20-30 évvel ezelőtt hatékony lett volna, de ma már nem, amikor kilószámra kell kidobnom a kéretlen hasonlókat. Melyeken a TESCO -CBA-LIEDL stb. harsogná túl egymást. Olykor még az AUCHAN is, itt, 20 km-re tőle.

Azt akartam mondani, aki ma talpon akar maradni, annak nem elég végeznie a dolgát. Túl kell harsognia, túl kell licitálnia a világot. És ez kellene az önkormányzatiságban is. Akinek pénze nincs, annak hozzáértésben, elhivatottságban kell teljesítenie, hogy a holnap több legyen a tegnapnál.

Tóth Béla 2012.06.04.