LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Nem kaszinózom többet!

Megígértem. A Leányfalusi Kaszinóban kifogást emeltek a politikai megnyilvánulások ellen. Ez itt az utolsó szó jogán.

"A kaszinó régen olyan egyesületet jelentett, amely a közművelődés és az ország fejlődésének előmozdítása érdekében jött létre, ma olyan létesítmény, amely helyt ad a különböző szerencsejátékoknak és falain belül legális keretek között hazardírozhatnak a játékosok." - Wikipédia  és  Értelmező szótár
"Azon bölcs embereknek, akik visszautasítják az államügyekben való részvételt, az a büntetése, hogy a buta emberek által kormányzott államban kell élniök." (Platón) (Menczer Erzsébet honlapjáról másolva) Az átkosban erőltették a politika tanulását. Az iskolai irányítottság ellenére, mint minden tudás, önálló életre kelt. Tanú rá a rendszerváltás tömeg-támogatottsága. A politikától való elfordulás a globalizmus, az anarchia és a magukat bebetonozni akarók malmára hajtja a vizet. Persze a magukat jóltájékozottnak beállító, túláradó szócsöveiken keresztül.
Aki a facebook-on a kaszinón kívül kíváncsi a többi 713 személy mellett a Leányfalu - a Világ közepe blog legújabb bejegyzéseire, hívjon meg ismerősének. Azért a most már havi 1000-szeres, tavaly augusztustól tizenötezer megtekintés jelent valami érdeklődés félét.

Lehet, hogy olykor túlontúl polgárpukkasztóan formázok, de szeretném elérni, hogy azok az információk, melyekről tudom, hogy máshonnan keveseket érnek el, azokat az ismereteket minél többen olvassák. Nekem nem elég, hogy kibeszélem magamból, ami bosszant.

Én nem voltam, és nem vagyok a FIDESZ fizetett szakértője. Tehát nem ez befolyásolja a kormányzatról alkotott véleményemet. Mint ahogy a strandról sem azért írok, mert nem kellek semmilyen formában (2003. óta két és fél év kihagyással). Egyszer már megírtam, lehet akár Angyal Bandi is az igazgatója, de ne pusztuljon le a csicsa színfalak mögött, és a falunak teremtse meg azt a világpiacon elismert értéket, ami a gyógy- és termálvízben van. Az előző ciklus látványos beruházásaival csak annyi a baj, hogy az akkori erőforrásokat jobb lett volna olyan célra fordítani (termálvíz értékesítés, Sorg-villa kistafírozás stb.), ami pénzt hoz a jövőben, és amiből később pl. a vízelvezetés, útépítés sínretétele után művházat lehet felújítani. Ami megtörtént, megtörtént. De szemléletváltásnak nyoma sincs. A pénzbe nem kerülő lépések továbbra sem nagyon haladnak. Ezért kellene beszélgetni. Nemcsak jópofizni.

Tóth Béla 2012.06.08.