LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Mi a baj Bajnaival?

Az, hogy kisiklik egy vállalkozás, bárkivel megeshet.

Az, hogy a leányvállalat vagyona nem elég a követelők kielégítésére, miközben az anyavállalat játszhatja a kívülállót, ennek a kapitalista világnak a sajátossága. Leányfalu is veszített el 14 milliót a Castrum Leányfalu Kft önfelszámolásával, miközben a cégtulajdonos milliárdos beruházásokba fektetett Visegrádon, Szentendrén. A kormányra vár ennek az igazságtalanságnak is a törvényen kívülre szorítása. Csak meg kell várni, hogy az EU leszálljon már végre rólunk, mert ez a helyreigazítás is hatalmas botrányt kavarna.

Ha nem volna morbid, még szimpatikus is lehetne azzal, hogy őszintén bevallotta, nem értettek a libákhoz.

Arról, hogy ezek után kinevezték miniszterelnöknek, nem ő tehet. Akkor sem, ha lobbizott érte. A kinevező felelőssége a körültekintő választás. Leányfalu szinte sorozatban fizet rá a strandot igazgatók nem kellően megfontolt kiválasztására, felügyeletére. Következmények nélkül. Az MSZP megkapta a magáét, menesztettük.

A baj azzal van, hogy van ember, aki elhiszi, ez az ember demokrata. Pontosabban a közember hite szerinti demokrata. Mert az éppen uralmon lévő "politikai osztály", a maffiózók demokráciáját bizonyára segítené. A követendő mintául szolgáló római jog, demokrácia sem sorolta köreibe a rabszolgákat.

A baj azzal van igazán, amikor megelégszünk az abbéli hittel - másik poszton majd megállja a helyét. Ha nem várjuk el, hogy ha már egyszer úgy történt, az okozott károkért maga álljon helyt. Elsősorban rátermettséggel, és mindenképpen erkölcsiséggel. Igaz, Bajnai bizonyította, ő talpon tud maradni, bármekkora a vész. De miért kellene nekem biztosítani az ő talponmaradását?

Írtam már valahol; nem értem az embereket.

Tóth Béla 2012.10.26.

Utólag talált hivatkozások (Magyar Hírlap 2012.10.27.)
1. A nagy kérdés Bajnai Gordonnal kapcsolatban
2. Ezeket el kell mondani Bajnairól