LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

A Vízilabda Akadémia ügy másik igazsága(i)!

Döntöttek képviselőink a Vízilabda Akadémia támogatásául 470 MFt jelzálog befogadásáról. És hozzá 40 MFt hitel felvételéről.
A facebook Lányfalusi Kaszinójában néhányan nagyon sokat vitatkoztunk a hogyanról. Jónéhányan (mintegy 60-an) pedig betűről betűre követték. A vitában érlelődött szempontok egy töredékét - a legfontosabbakat - figyelembe is vették a képviselők. Egy kivételével a régiek mindegyike igennel szerepelt a 4:3 erejű döntésben.
A közvéleménynek azonban tudnia kell arról, hogy mi, az „ellenlábasok” is, külön-külön is kifejtettük, hogy örülnénk egy Vízlabda Akadémiának, és a KÓPÉ ÚVSE-nek nagy tisztelője (vezetőikkel együtt) vagyunk. De úgy, ahogyan építeni megtervezték, és ebben az egyezkedési valamint homályosan rendezetlen gazdálkodási formában a falu kockázatát túlzottan magasnak véltük. (A képekre kattintva kiegészítő információkat talál a kedves olvasó.)
Ide csak egy szempontot írok. Az ötletgazda KÓPÉ az egyik felvezető irományában is így állította be a sorrendet: 1. Egyezkedés a jövőről, 2. A jelzálog nyilatkozat aláírása. Valaki valamiért már áprilisban megfordította a sorrendet: majd ha aláírtuk a jelzálog befogadást, utána egyezkedünk. Nehogy már fölöslegesen dolgozzon az Illetékes Elvtárs, ha nem sikerülne a KÓPÉ-nak a rávaló begyűjtése! Hogy a fordított sorrend kiszolgáltatottá teszi a falut az alkuban? Mondá az Úr: „...ember: Küzdj, és bízva bízzál!”
Szerettük volna tisztán, rendezetten elkülöníteni: ami a falué az legyen a Falué, ami a KÓPÉ-é az legyen a KÓPÉ-é. Annak minden hasznával és terhével. Tudott arról, tisztelt Olvasó, hogy a „sátras téli üzem oltárán” (Ami a KÓPÉ-nak is nagyon sokba került. A vitában fel is emlegette.) négy év alatt 25 MFt vagyonvesztés keletkezett a strandon? Itt láthatja fehéren-feketén: http://georeal.webzona.hu/furdo/tablazat2013.html A nagyon rossz energetikai viszonyok miatt sátras uszodát már sehol nem építenek? A kormány rengeteget áldoz az adófizetők pénzéből az energiahatékonyságra, az alternatív energia lehetőségek hasznosítására? Mi mégis gázzal fűtjük a Faluházat. És szolgáltathatnánk távfűtést a polgármesteri hivatalnak, a CBA-nak, a benzinkútnak, a Kocsis-villának és uszodájának. Miközben gyógyfürdőhellyé válásra törekedhetnénk.
Cs. Kovács Gabriella képviselő asszony szétosztott valakiknek egy dörgedelmes szórólapot a képviselők meglobberelésére. Ennek tartalma és az én 15 konkrét ellenvetésem elolvasható a http://gazdpolleanyfalun.blogspot.hu blogom „Mi az, amiben nincs igaza Cs. Kovács Gabriella képviselő asszonynak?” című bejegyzésében. Hely hiányában itt csak a 12. pontot mutatom be:
"Leányfalu, és megbízhatatlannak, döntésképtelennek bizonyult vezetése"
12. "a jövőben nem remélheti a kormány együttműködését és támogatását"
Én pedig remélem, hogy ennek a kijelentésnek nincs kormányzati és kormánypárti alapja! Csak a helyi kiskirályok zsaroló riogatása. Szentendrén ott a példa, hogy az új fideszes polgármester jogi útra tereli az előző fideszes polgármester által elősegített "kitudjamiért" túlértékelt vállalkozó 580 milliós tartozásának elengedését.
Felhívom a feljelentgetők figyelmét, ha újra rágalmazással akarnak vádaskodni, már kétszer (az én ügyemben) megmondta a bíróság, hogy a kritika nem rágalom.
Ugyanis négy évvel ezelőtt jelen Polgármester urunk megírta a Leányfalui Hírekben, hogy a falunak a Faluház miatt a duplázó túlköltekezéséből fakadó eladósodása működési nehézségeket okozott. Én pedig hozzátettem, hogy a Közbeszerzési törvény nem engedi meg a pályázatban szereplő összegen túli számlázást (a közérthetőség érdekében bővebben írtam). Abban is csak bíznunk lehet, hogy most majd keményebben kezelik a közbeszerzési előírásokat. Mert nem hallottunk arról, ki, hogyan lesz a pályáztató.

Dr. Tóth Béla 2014.11.21.