LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

VESZÉLYHELYZET!

Orbán Viktor veszélyhelyzetet rendelt el
A Római-partot nézve


mutatja a miniszterelnököt a facebook lapján közzétett képe.

Hogy nekünk, halandóknak ez mit jelent, az Alkotmány 53. cikkelyének médiákbeli papagálykodásán túlmutatóan csak itt találtam információt: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=192538
- Pest megye váci, szobi, szentendrei és dunakeszi járására, valamint Budapestnek a Duna-part menti területeire - az I., a II., a III., a IV., az V., a IX., a XI., a XIII., a XXI. és a XXII. kerületre - érvényes a veszélyhelyzet.
- A védekezés költségeit a kabinet várhatóan a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló keretből biztosítja.
- a helyi katasztrófavédelmi munka irányítását a polgármestertől a katasztrófavédelem területi vezetője által kijelölt megbízott veszi át. (szerencsénkre, lásd pl.:https://www.facebook.com/done.delmar.3/posts/481477798597639 )
- a települési önkormányzat képviselő-testületének a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat és hatáskörét a polgármester ... gyakorolja,
- Veszélyhelyzetben korlátozható a járműforgalom, valamint a lakosság közterületi tartózkodása, továbbá szükséges esetben elrendelhető a kitelepítés is.

Egy nagyon fontos tapasztalat 2002-ből, amire az illetékesek és érintettek figyeljenek. A kormányzati kárenyhítési támogatás felmérésére a Polgármesteri Hivatalból kirendelt illetékes elvtársnak aligha maradt volna ideje korrekt kárfelmérést végeznie. Szerencsére egy önkormányzati képviselő - saját hatáskörben - egy héttel korábban kezdve végigfényképezte, és adatbázisba rendezte a károsult helyszíneket és károkat. (A polgármestertől árvízi kitüntetést kapott ezért és a zsákolásért. Másoktól az elfelejtést.)


Tóth Béla 2013.06.05.