LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

A Polgármesteri Hivatal hivatalos segítése

itt érhető el: http://www.leanyfalu.hu/index.php/arvizi-vedekezes
Egyes dolgozók az alábbi képek tanúsága szerint szabadidejükben zsákolnak.
Tóth Béla 2013.06.06.
Megjegyzés 2013.06.08. 6:45 a falu hivatalos honlapján a fenti címen a legfrissebb bejegyzés még mindig 06.05. a jegyzőtől. A 06.04-én délben kihirdetett vészhelyzet következtében beállt változásokról történő változások kihirdetésének semmi nyoma.
06.08-án d.u. valaki kiürítést rendelt el:
Készítette: I ♥ Szentendre
LEÁNYFALU ÁRTERÉBŐL MINDENKINEK KÖLTÖZNIE KELL
Árvíz - Mindenkinek ki kell költöznie Leányfalu hullámteréből

Leányfalu, 2013. június 7., péntek (MTI) – Folyamatosan hagyják el otthonaikat a Duna leányfalui hullámterében élők, miután a 95 érintett ingatlan tulajdonosa csütörtökön megkapta a kitelepítési határozatot – közölte a község polgármestere péntek reggel az MTI–vel.

Nyíri Csaba (független) elmondta, hogy az intézkedés 296 embert érint, a házak egy része nyaraló. Sokan a felhívást követően megkezdték a költözést, néhány embert a legveszélyeztetettebb ingatlanokból a lehető leghamarabb kiköltöztettek. A katasztrófavédelem felmérése szerint éjfélkor már csak 94-en voltak a hullámtérben.
Négyen nem akarnak távozni, az önkormányzat valószínűleg segítséget kér kilakoltatásukhoz - tette hozzá a polgármester.
Nyíri Csaba közlése szerint eddig 38 érintett igényelt elhelyezést, mindannyiukat a Móricz Zsigmond általános iskola tornacsarnokában szállásolják el. A község a 11-es főútra összpontosítja az árvízi védekezést, mivel 2006-ban Tahi és Leányfalu között a Duna (714 centiméteres vízszintnél) itt csapott át az úton.
Nagyon fontos a Tildy Zoltán-híd védelme, és figyelnek a Szentendre irányában felépített három nyúlgát állapotára is – mondta.
A település folyamatos "szintezésében", a gátak magasságának meghatározásában vízügyes és katasztrófavédelmi szakemberek segítenek, a gátakon folyamatosan dolgoznak, a munkába déltől nyolcvan tűzoltó is bekapcsolódik 24 órás váltásban – tette hozzá Leányfalu polgármestere.