LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Eszmecsere az árvízi BIZTOSÍTÁSról

A facebook-on zajlott 2013.06.05-én.

A Társaság az Élhető Szentendréért utánanézett, hogy árvíz/felhőszakadás esetén a biztosítók hogyan viszonyulnak a káreseményekhez.
http://tesz2000.hu/tesz_hir/t/felkeszules_az_arvizre.htm

Egy Hozzászóló > Nagyszerű, majd 30cm magasságba félpócólom a gázkazánt, a szilárd tüzelésű kazánt,minden szerelvényt, és a víztartályokat ne feledjem. S mindez annyiba kerül, hogy már nem is érdemes biztosítást fizetni.

Tóth Béla > Sajnos már későn mondom. De talán most kellő nyomatékot kap. Általában az árvízi károk nem szerepelnek a biztosítási események között. Különösen nem a rendszeresen károsuló területeken. Nálunk Leányfalun 2002-től több alkalommal javasoltam az érintetteknek, de nem figyeltek, nem hallgattak rá. Lehet létrehozni bármilyen biztosítási közösséget, ami hasonlóképpen működik, mint a biztosító. Egy pénzintézet gyűjti a rendszeresen befizetett aprópénzeket. A kárenyhítésre pedig kifizet a közösen megfogalmazott alapszabályban leírottak szerint. Ilyen közösség ügyeinek kezelésére szinte minden biztosító szívesen vállalkozik. Célszerű hozzájuk fordulni, mert elvileg a korrekt kárbecsléshez náluk adottak a feltételek. A normál tevékenységükhöz képest annyi a különbség, hogy ez a pénzügyi csomag a saját pénzalapjuktól teljesen elkülönítetten van jelen.

Tóth Béla > Jótanács a Lilihez hasonló helyzetben levőknek. Tegyenek be egy kis szivattyút a helyiségbe. A nyílásokat pedig homokzsákokkal a lehető leggondosabban zárják le a várható magasság fölött legalább 30 cm-rel. Célszerű valami nyílást hagyni, képezni felülről, hogy a helyiségben a vízszint ellenőrizhető legyen, és ha kell, rásegítő búvárszivattyú behelyezhető legyen.

Tóth Béla 2013.06.06.