LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Kivonat az önkormányzat 2006. november 15.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből

Magyarázat az alábbi 4-es napirendi pont tartalmának részleteihez
- itt szentesítették azt, hogy a Sorg-Villa nem is olyan nagyon értékes, nincs szükség új értékbecslésre,
- a jegyzőkönyv egészének tartalmából látszik, hogy Varga Dénes elismert szakértője ennek a társasaságnak, mégis semmibe veszik az itt kifejtett véleményét,
- a szavazás Loszmann János kivételével elutasítja az új értékbecslés megrendelését (nyilvánvalóan azért, mert az előző is félmillióba került), azaz elfogadja a korábbi körülményeket,
- még a polgármester is az előterjesztő, azaz maga ellen szavaz, pedig nem volt szokása célirányos cselekedeteit nemhogy megváltoztatni, még befolyásolni sem hagyni. Viszont az előző ciklusban a gazdasági bizottság elnökeként meghatározó szerepe volt az eljárás irányításában.
- tehát a két szakértőnek láttatott ellenvéleménnyel egy előre koreografált döntést szültek a szavazógépből. Ezt a megállapítást egyes képviselők később alátámasztották azzal, hogy nem gondolták, hogy rossz döntést hoznak. Mások minden erővel igyekeztek bizonyítani a Sorg-villa ingatlan értéktelenségét.

- az új képviselők mentségéül szolgál, hogy első munkaértekezletükhöz még semmiről nem tudhattak kellő mélységben tájékozódni, nyugodt lelkiismerettel fogadták el az előző ciklusból továbbkerült illetve ott résztvett köztiszteletű és a szakértőnek ismert személyek véleményét.

4./ napirendi pont
A meglévő Sorg-villa értékbecslések kiegészítése a projekt céljainak megfelelően
Várady-Szabó Mihály polgármester: Tájékoztatja a Képviselő-testületet, hogy a Sorg-villa értékének felbecsülésére 2 ajánlatot kértünk be. 2006. augusztus 29. –én az OTP Ingatlan Zrt (díja: 190.000 Ft +Áfa)., 2006. szeptember 19. –én, a Hungavent Pénzügyi és Befektetési Tanácsadó Kft. (díja: 240.000 Ft +Áfa ) elküldte értékbecslését.
A két értékbecslés Áfa –val együtt összesen 516.000 Ft –ba került.
Mind a két értékbecslő leírta, hogy a funkciók változása esetén, pl. a telkek kialakítása esetén az értékbecslés szerinti ár változhat.
Mivel nem egyszerűen értékesíteni, hanem hasznosítani szeretnénk a villát, vagyis feltételeket kívánunk szabni a befektetők felé, kidolgozunk egy projektet, mely alapján hirdetjük meg a villa hasznosítását. Annak érdekében, hogy az értékbecslések harmonizáljanak a projektben rögzített feltételekkel, kiegészítő értékbecslést célszerű elkészíttetni.
Javaslom, hogy a 2 értékbecslőt kérjük fel, hogy a PROJEKT céljait figyelembe véve készítsék el értékbecslésüket az eredeti értékbecslés kiegészítéseként.
Előzetes árak: OTP esetén 300.000 Ft +Áfa
Hungavent esetén eredeti ár 60%-a +Áfa

Cs. Kovács Gabriella képviselő: nem értek egyet az értékbecslés kiegészítésével.
Loszmann János képviselő: a hasznosítást kellene kidolgozni. Utána javaslom az értékbecslést.
Vancsó Géza alpolgármester: véleménye szerint újabb értékbecslésre nincs szükség.
Varga Dénes : szakértővel való tárgyalást javasol. Szerencsétlennek tartja, hogy ugyan azok a cégek kapjanak megbízást értékbecslésre, mint akik már azt elvégezték.

A képviselő-testület 1 igen 11 nem szavazattal a következő határozatot hozta (szerk. megj.: Varga Dénes nem volt tagaja a testületnek, ezért nem szavazott):


Leányfalu Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testület

272/2006. (XI. 15.). számú határozata


Leányfalu Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az értékbecslésre vonatkozó előterjesztést elutasítja.

**********************************************************************

A jóváhagyott értékbecslés előkészítői az ülés 3. napirendi pontjából idézetten:
"a Sorg-Villa Hasznosítási Munkacsoport tagjai: Szinna Gábor, Atzél Ferenc, valamint Zoltai Bence".