LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

Választási féligazságok

mno.hu/belfold/tarlos-ket-het-alatt-nem-lehet-programot-irni-1243646
"Két hét alatt nem lehet programot írni"-mondja Tarlós.
"à la nature" így igaz!
De ezt már régen nem veszi komolyan senki. Lám Ronald Reagan program nélkül lett a legnagyobb amerikai elnök (Mert nehogy azt higyje már valaki, hogy a beszédeit ő szülte!).

Nem sokkal a rendszerváltás előtt, Magyarország legnagyobb vállalata, a MOL elődje vezérigazgatójának lecserélésekor az új igazgató azt mondta: "majd megtanulom". Pedig elődje a geofizikától kezdve a a benzinkutakig minden apró részletben keményen vitaképes volt. Az egyetemen matematikai földalatti áramlástant tanított. A keze alatt rohamosan nőtt az ország olaj és gáz termelése. Miután elküldték, rohamosan csökkent. Mára a gáztermelés a negyede, az olaj- említésre sem méltó. Egy megbocsáthatatlan bűne volt. A Szovjetunióban tanult.
Akkor mitől fél az igazság?
Mert a cím azt is sugallja: "A járt utat a járatlanért el ne hagyd!" Ha ezt Budapest betartotta volna, akkor a 4-es Metró még mindig épülhetne. Ha ehhez a sokszor valóban hasznos féligazsághoz dogmatikusan ragaszkodnánk, akkor még mindig barlanglakók lennénk.
Akkor sem biztos, hogy nem célszerű változtatni, ha az átkos múltból hagyományozott, az összeköttetésekre épülő, Tarlós szárnyai alatt továbbgörgetett gazdaságpolitika ideig-óráig meghozza gyümölcsét. Mert állam bácsi nem fejhető a végtelenségig. Leányfaluról sem. Az elmúlt négy év ezt bizonyította. Akkor is, ha a bűnök eltussolását egy huszárvágással megoldotta.  Mármint a kormány. Noha más, és fontos célkitűzésből kiindulva.
Ideje saját lábunkra állni! Ne kezdjük elölről az eladósodást!

Nem mindegy, mire költenék a strandra felvenni tervezett százmilliókat. A következő testület terhére! Most, az utolsó óráikban!
Dr. Tóth Béla 2014.08.23.