LEÁNYFALU-n laktak, laknak, idejüket töltötték

LEÁNYFALU-n <a href="http://www.georeal.webzona.hu/lanyfalu">laktak, laknak, idejüket töltötték</a>
mintegy kétszáz neves személy ismertetőjét éri el a képre klikkelve

"Templom iszony"?

Tegnap egy kedves ismerősömtől kaptam a címbeli rágalmat. Ami manapság felér egy kommunista terror tagadása bűntettel. Szeretném azt hinni, ez a vádaskodás nem a választási kampány része, hanem csak egy figyelmetlen (gyors)olvasásból fakadó félreértés. Kénytelen vagyok a vádat nyilvánosan cáfolni, hiszen ha valakinek, akkor ennek az ismerősömnek mindig nagyon részletesen kifejtettem nézeteimet. Ami a legfontosabb, személyemen messze túlmutató dolgokról vitázunk.

Kérem, olvassa újra közzétételeimet az, aki feltételezi, hogy a keresztény hitet valahol is hibáztattam volna valamiért. Mégcsak nem is a keresztény embereket. Hanem éppen azokról beszéltem mindig, akik magukat kereszténynek álcázva sütögetik saját pecsenyéjüket.  Igaz, hozzáteszem, minden jó eszmében az ilyen álnokok ingatják meg a bizalmat. Arra szeretném nyomatékosan felhívni a figyelmet, hogy önmagában attól, hogy valaki templomba jár, még nem jelenti önmagában azt, hogy az az ember okos illetve becsületes. Ha így lenne, kevesebbet fájna a feje Ferenc pápának. A kereszténységet annyiban tekintem másnak, hogy a türelem és megbocsátás hirdetésével segít az álnokoknak a gyülekezeten belül maradni. Továbbá én nem teszek különbséget a materialista szemlélet terjesztési módszerek és a keresztesháborús hittérítés megítélése között. A terrorban a cél nem szentesíti az eszközt!

A lényeget jelentő nyilatkozat után ismerjék meg a vitában szerepelt tényeket.
A facebook-on Surján László dr. tete közzé Kövér László idézetét.  Benne:

  • A házelnök a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége mosonmagyaróvári szervezetének rendezvényén arról beszélt: ez az eszme a keresztényszociális tanítást követve az európai fejlődés élvonalába repíthette volna Magyarországot, ha hagyják azok, akik vagy letértek az erkölcsi alapú politizálás útjáról, vagy sohasem jártak azon, "akiknek egyetlen szempontjuk volt: saját maguk".

A következő hozzáfűzéssel küldtem tovább ismerőseimnek:

  • Az én falumnak a legnagyobb károkat azok a személyek okozták, akik a leginkább kereszténynek mutatták magukat.

Jelzett ismerősömtől ezt a megjegyzést kaptam:

  • '... azért ez nem jó hivatkozás. A személyes gyarlóság és szakmai tévutak nem származtathatóak a kereszténységből! Kérlek, lépj túl a "templom iszonyodon!" ...'

A téma megvilágításához tartozik egy történet, amiről feltehetően sokan nem tudnak.
Az egyik választási kampányban ki kellett hangsúlyozni az egyik képviselőjelölt képviselői hazugságait, amit egy másik jelölt nagyon nyíltan, széleskörűen meg is tett. Néhányan kevésbé nyíltan, de utaltunk rá, hogy a falu érdekében ezzel a stílussal fel kellene hagyni, ezt a személyt ideje lenne "kivonni a forgalomból". (Többek között az ő "keze is benne volt", hogy ingyen adtuk a TIGÁZ-nak a gázhálózatot, meg a strand- és Sorg-villa botrányokban, stb.)
Ennek ellenére a választási bemutatkozó falugyűlésen nagyrabecsült még kedvesebb ismerősöm az egyik oldalán helyet kapott csoportot - amelyben ez a jelölt is benne volt -, úgy jellemezte, hogy ők a becsületesek. És "véletlenül" ez a csoport a legközismertebben templomba járókból állt.

Tóth Béla
2013.10.22.